Wie zijn wij

In maart 2002 startte de eerste groep van negen IC-verpleegkundigen uit vijf verschillende ziekenhuizen bij de Care Training Group (CTG) met de eerste opleiding tot Ventilation Practitioner. Deze groep heeft op 7 juli 2003 de vakgroep Ventilation Practitioners Nederland (VPNed) opgericht. Op 18 oktober 2016 is een formele vereniging opgericht.

Een à twee keer per jaar start een opleidingsgroep van 8-14 studenten. Inmiddels zijn er ruim 100 Ventilation Practitioners werkzaam op IC-units in diverse Nederlandse ziekenhuizen. Deze zijn bijna allemaal lid van de vereniging. Middels intercollegiale contacten, onderwijs geven, onderzoek doen en presenteren op symposia wordt de beademingskennis state-of the-art gehouden. Wij streven naar de beste kwaliteit van zorg voor de beademde patiënt. De opleiding tot Ventilation Practitioner is te volgen bij de Care Training Group. VPNed bevordert en bewaakt dat de leden na hun opleiding hun kennis en kunde op peil houden. Daartoe beheert het een eigen register. Leden die aantoonbaar (middels een puntensysteem en jaarlijkse opgave van activiteiten) kwaliteit leveren, worden opgenomen in dit register. Wie opgenomen is in deze "Klinische- en Wetenschappelijke Activiteiten Registratie" is hieronder te raadplegen. Deze lijst wordt jaarlijks in juni geactualiseerd.

Een gedeelte van de website is vrij toegankelijk. Hier vindt u algemene informatie over de opleiding tot Ventilation Practitioner, de functie van de Ventilation Practitioner en de mogelijkheden van inschrijving. Het gesloten gedeelte van de website is alleen toegankelijk voor Ventilation Practitioners die lid zijn van VPNed. In dit gesloten gedeelte kunnen onder andere protocollen en powerpoint presentaties gedownload worden. Uiteraard is daar ook een forum voor de leden.

Bent u werkzaam op een intensive care afdeling waar geen Ventilation Practitioner aktief is en hebt u behoefte aan beademingsscholing? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u in contact brengen met een VP in uw regio. U kunt ook zelf vast kijken op de pagina "waar zijn wij".

Bijlage Size
Lijst van geregistreerde ventilation practitioners-2017-2018.pdf 23.97 KB