FAQ

Ofwel veel gestelde vragen...

* Ik ben geen Ventilation Practitioner (i.o) maar ik heb wel een andere (gespecialiseerde) beademingsopleiding gevolgd. Kan ik dan lid worden van VPNed? Ventilation Practitioners zijn Intensive Care verpleegkundigen die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van mechanische ventilatie en de zorg rondom de respiratoir insufficiënte patiënt. Zij hebben een training met succes afgerond bij de Care Training Group. Omdat het om een jonge functie gaat helpt VPNed met het stimuleren en profileren van de Ventilation Practitioner. VPNed doet dit door onder andere het beheer van een website, het organiseren van een eigen symposium, door te spreken over mechanische ventilatie op symposia en in andere ziekenhuizen in binnen en buitenland en door vakgroepvergaderingen. Ventilation Practitioners (i.o.) kunnen lid worden van de vakgroep, voor hun eigen ontwikkeling en voor die van de functie in het algemeen. Andere beademingsspecialisten kunnen wij, gezien het bovenstaande, als vakgroep niet dienen. Hoe hoog de expertise van sommige specialisten ook is en hoe nuttig ze daardoor kunnen zijn voor VPNed, hun belangen kunnen wij niet behartigen. Zij kunnen geen lid worden van VPNed. Voor samenwerking staan we echter altijd open.

* Is de Ventilation Practitioner een erkende opleiding? De opleiding bestaat nu meer dan 13 jaar en heeft zijn nut en meerwaarde in de praktijk al bewezen. We streven daarom naar erkenning door CZO en onderzoeken aansluiting bij V&VN.

* Wat zijn de overeenkomsten met de Renal-, Circulation- en Neural-Practitioner? We zorgen voor verhoging van kwaliteit van dezelfde categorie patienten. We hebben dezelfde kwaliteiten qua onderzoek lezen, implementeren, presenteren ed. Alleen het onderwerp van ons focus verschilt.

* Is VPNed onafhankelijk? We onderhouden warme banden met de industrie. Met hun aanwezigheid op onze dagen en kleine bedragen steunen ze ons. Omdat we een financieel gezonde vakgroep zijn, is dit voldoende om onze doelen te bereiken. Het enige dat we voor hen terug hoeven doen is hun banner op onze site. In het bestuur werkt niemand voor een van de beademingsbedrijven en we nemen er geen geld van aan. Ja, we zijn dus volledig onafhankelijk.

* Op welke manier kan mijn bedrijf zich profileren bij VPNed? Twee manieren: er kan een banner met hyperlink geplaatst worden op de website. Hiervoor betaalt u jaarlijks een kleine vergoeding. De andere mogelijkheid is door aanwezig te zijn op de jaarlijkse Practitionersdag. Deze vindt ieder jaar plaats op de derde dinsdag in september. Gezien de grote belangstelling die hiervoor bestaat, is het aan te raden om tijdig in te schrijven. Mocht u interesse hebben, dan kunt u een mail sturen naar bestuurslid Bart van Silfhout. Gezien onze onafhankelijke status wordt er geen advertentie of publicatie van een bedrijf op onze site geplaatst. 

* Wat is jullie KvK-nummer? En RSIN? VPNed is sinds oktober 2016 geregistreerd als volledig rechtsbevoegde vereniging bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67095240. Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer (RSIN) is 8568.28.543