Wie zijn wij

In maart 2002 startte de eerste groep van negen IC-verpleegkundigen uit vijf verschillende ziekenhuizen bij de Care Training Group (CTG) met de eerste opleiding tot Ventilation Practitioner. Deze groep heeft op 7 juli 2003 de vakgroep Ventilation Practitioners Nederland (VPNed) opgericht.

Bij CTG werden inmiddels naast Ventilation Practitioners ook Circulation- en Renal Practitioners opgeleid. In 2017 spraken de drie groepen Practitioners af intensiever te gaan samen werken. Het gevolg van deze intensievere samenwerking is de oprichting, in september 2018, van Practitioners Nederland, DE vereniging voor Circulation-, Renal en Ventilation Practitioners.

Practitioners Nederland bevordert en bewaakt dat de leden na hun opleiding hun kennis en kunde op peil houden. Daartoe beheert het een eigen register. Leden die aantoonbaar (middels een puntensysteem en jaarlijkse opgave van activiteiten) kwaliteit leveren, worden opgenomen in dit register. Wie opgenomen is in deze "Klinische- en Wetenschappelijke Activiteiten Registratie" is hieronder te raadplegen. Deze lijst wordt jaarlijks in juni geactualiseerd.

Een gedeelte van onze website is vrij toegankelijk.
Het gesloten gedeelte van de website is echter alleen toegankelijk voor Practitioners die lid zijn van Practitioners Nederland. In dit gesloten gedeelte kunnen onder andere protocollen en PowerPoint presentaties gedownload worden. Uiteraard is daar ook een forum voor de leden.

Bent u werkzaam op een intensive care afdeling waar geen Practitioner actief is en hebt u behoefte aan scholing op het gebied van circulatie, nierfunctie vervangende therapie of beademing? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u in contact brengen met een Practitioner in uw regio.

Bijlage Size
leden Practitioners Nederland (2019) 290.9 KB